به گزارش خبرنگار مهر، ناصر ایروانیمنش در نشست خبری روز سه شنبه گفت: از سال 84 بیمه درمانی روستاییان و عشایر به دلیل قطع اعتبار قطع شده و به سازمان بیمه خدمات درمانی که در حال حاضر بیمه سلامت ایران است، واگذار شده است.
وی افزود: از سال 84 و 85 همزمان با اجرای طرح پزشک خانواده در روستاها، سرانه بیمه مددجویان روستایی قطع و به صندوق روستاییان و عشایر واگذار شد.
مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه به دلیل قطع اعتبار مورد نظر کسانی که فاقد هر نوع پوشش بیمهای بودند از مجموعه حمایتهای درمانی کمیته امداد خارج شدهاند، گفت: هم اکنون تنها مددجویان شهری، خدمات درمانی کامل را از کمیته امداد دریافت میکنند.
به گفته ایروانیمنش، صندوق بیمه عشایری و روستایی تنها بیمه بازنشستگی روستاییان را تحت پوشش قرار داده و بحث درمان این بیمه شدگان به بیمه سلامت ایران واگذار میشود.
وی با تاکید بر اینکه پیش از قطع پوشش بیمه خدمات درمانی روستاییان و عشایری تحت پوشش کمیته امداد، فرانشیز خدمات درمانی این افراد به صورت پلکانی به آنها پرداخت میشد و درصد کمی از مبالغ توسط بیمهشدگان روستایی و عشایری پرداخت میشد، اظهار کرد: اما هم اکنون در سازمان بیمه خدمات ایران اینگونه نیست و بیمهشده باید میزان فرانشیز خود را که 30 درصد است پرداخت کند، در حالی که همگی میدانیم فرانشیز پرداختی توسط بیمار هم اکنون در کشور حدود 70 درصد است.
مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی(ره) ضمن انتقاد از قطع سرانه درمان بیمهشدگان روستایی به کمیته امداد امام خمینی(ره) عنوان کرد: پس از این اقدام شرایط بیمه درمانی روستاییان تحتالشعاع قرار گرفته، چرا که این افراد همانند افراد عادی نبوده و نمیتوانند در بازار سلامت با پرداخت از جیب، خود را درمان کنند.
وی ادامه داد: نگرانی کمیته امداد در این زمینه مربوط به آینده بیمهشدگان روستایی است، چرا که باید به این افراد با نگاه ویژه رسیدگی شده و کمیته امداد مددکاری سلامت را برای این افراد به کار میگرفت، اما هم اکنون آنها باید به طور مشخص حق بیمه خود را پرداخت کرده و به ازای آن خدمت دریافت کنند.
ایروانیمنش با بیان اینکه در سال 84، چهار میلیون مددجوی روستایی و شهری تحت پوشش کمیته بودهاند، گفت: هم اکنون یک میلیون بیمه شده شهری تحت پوشش این بیمه هستند، بنابراین 2.5 میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد بیمه شده روستایی بودند که با قطع اعتبار درمانی آنها از کمیته امداد، دیگر تحت پوشش بیمه درمانی این سازمان قرار نگرفتهاند.
به گفته وی، در کمیته امداد از بیمهشدگان شهری و روستایی نوعی فرانشیز پلکانی دریافت میشد؛ این روش به گونهای است که هر چه میزان فرانشیز پرداختی توسط مددجو بیشتر باشد کمیته امداد نیز کمک درمانی بیشتری به این افراد ارائه میکند.
مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه در مورد بیماران صعبالعلاج نیز تمام هزینههای درمانی این افراد رایگان است، اظهار کرد: در حال حاضر 20 هزار بیمار صعبالعلاج که غالبا سرطانی هستند تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که 100 درصد هزینههای درمانی این افراد رایگان است.
وی افزود: تعداد بیماران صعبالعلاج این نهاد، چهار برابر نرم کشور است و در سال 92 نسبت به سال گذشته تعداد این بیماران 24 درصد رشد داشته است.
مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی(ره) با تاکید بر اینکه مددجویان تحت پوشش کمیته امداد افرادی نیستند که به راحتی بتوانند هزینههای درمانی خود را تامین کنند گفت: علاوه بر 136 قلم داروی رایگان اعلام شده تحت پوشش وزارت بهداشت و رفاه، کمیته امداد امام 53 قلم دارو را تحت پوشش قرار داده که هزینه آن برای بیماران صعبالعلاج رایگان است، اما این موضوع برای مددجویان شهری تحت پوشش است چرا که مددجویان روستایی به دلیل قطع اعتبار درمان از کمیته امداد، از این خدمات بهرهای نمیبرند.
ایروانیمنش در پاسخ به اینکه علت تغییر در میزان فرانشیز بیمهشدگان روستایی به دلیل تغییر سازمان بیمهگر چیست؟ اظهار کرد: بر اساس بیمه درمانی کمیته امداد، بیمهشدگان روستایی در طرح پزشکان خانواده قرار میگرفتند که 41 درصد آنها پس از مراجعه به پزشک خانواده به مراکز درمانی مراجعه میکردند که این میزان چهار برابر سایر سازمانهاست که همین موضوع سبب میشد پزشک خانواده به عنوان یک مجری متخصص، درمان را هدایت کند و تنها سه درصد از مراجعین در بیمارستان بستری شوند.
وی افزود: این موضوع سبب شده تا از بسیاری هزینههای درمانی بیمهشدگان جلوگیری شود و میزان فرانشیز بیمهشده نیز کاهش یابد، بنابراین فرانشیز هزینههای درمانی بیمهشدگان روستایی به صورت پلکانی پرداخت میشد و آنها فقط در مواردی که نیاز به پرداخت هزینههای بسیار کم بود با پردخت از جیب اقدام میکردند، در حالی که هم اکنون باید در سازمان بیمه سلامت حق فرانشیز مشخص هزینههای درمان خود را که بسیار هم بالاست پرداخت کنند.
مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی(ره) در مورد تعریف مددجویان شهری و روستایی نیز خاطرنشان کرد: شهرهای زیر 20 هزار نفر تحت پوشش بیمه روستایی و عشایری قرار گرفتند و شهرهای بالای 20 هزار نفر تحت پوشش بیمه کمیته امداد قرار دارند.
ایروانیمنش در مورد بیمههای اجتماعی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز گفت: دو گروه زنان سرپرست خانوار زیر 50 سال و گروههای مجری طرحهای خودکفایی، تحت پوشش بیمههای اجتماعی کمیته امداد قرار دارند که مجموعه 235 هزار خانوار میشوند.
وی ادامه داد: این افراد توسط کمیته امداد به سازمان تامین اجتماعی معرفی شده تا از خدمات مستمری، فوت و از کار افتادگی استفاده کنند، این در حالی است که 128 هزار نفر از این تعداد زنان سرپرست خانوار در 107 هزار نفر نیز مجریان طرح خودکفایی هستند.
به گفته مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی(ره)، پس از برقراری مستمری برای این افراد آنها دیگر تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی قرار نمیگیرند و به صورت مستقیم از سازمان تامین اجتماعی مستمری دریافت میکنند.
وی در ادامه با اشاره به تعداد کودکان دارای سوء تغذیه تحت پوشش این نهاد خاطرنشان کرد: در سال 91 در میان 55 هزار کودک 2 تا 6 ساله دارای سو ء تغذیه 667 هزار سبد غذایی به صورت ماهیانه توزیع شد.
وی افزود: این سبدهای غذایی به خانوادههای دارای کودکان با سوء تغذیه پرداخت میشود و برای هر فرد به صورت مجزا یک سبد غذایی در نظر گرفته شده است.
ایروانیمنش در مورد ویژگیهای این سبدهای غذایی عنوان کرد: استاندارد بودن، شرایط منطقهای و نیز دارا بودن مواد مغذی و ریزمغذی از جمله ویژگیهای این سبدهای غذایی است که بین خانوادههای دارای کودکان سوء تغذیه به صورت بن یا کارت ارائه میشود.
مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی(ره) در مورد اینکه ممکن است خانوادهها این سبدهای غذایی را به کودکان خود اختصاص ندهند و به گونه دیگری آن را صرف کنند، گفت: بضاعت کمیته امداد به گونهای نیست که به تکتک این خانوادهها نظارت کند، اما بازخورد این طرح توسط وزارت بهداشت موفقیتآمیز عنوان شده و از موفقیت 80 تا 90 درصدی این طرح در بعضی استانها خبر میدهد.
به گفته وی، این سبد غذایی، اعتباری 50 هزار تومانی دارد که به صورت ماهیانه بین خانواده مورد نظر توزیع میشود.
ایروانیمنش در مورد اعتبار دفتر بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد نیز خاطرنشان کرد: در سال گذشته مجموعا 319 میلیارد تومان برای مباحث درمانی، بهداشتی و امور بیمهای اختصاص داده شد که 133 میلیارد آن اعتبار بیمههای اجتماعی، 115 میلیارد بیمه پایه درمانی، 25 میلیارد بیمه مکمل،12 میلیارد در حوزه بهداشت و 34 میلیارد در حوزه تغذیه اختصاص داده شد.
مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی(ره) با تاکید بر اینکه این نهاد در حوزه ارائه خدمات سلامتی، بهداشتی و درمانی موضوع مددکاری را مد نظر قرار میدهد و به مباحث دیگر توجه چندانی ندارد، گفت: در کمیته امداد، پزشک خانواده برای افراد مد نظر قرار گرفت که نیازمند درمان بودند و به عنوان یک مددکار ریل بیماری آنها را هدایت کرد بنابراین زمانی که میتوانیم سلامت را هدایت کنیم زمان طلایی برای درمان بیمار به وجود آورده و از آن استفاده میکنیم.
وی با اشاره به اینکه خدمات درمانی تحت پوشش کمیته امداد به حوزه بهداشت و پیشگیری تقسیم میشود اظهار کرد: در این خصوص کلاسهای آموزشی و بهداشتی برای گروههای مختلف سنی و جنسی تشکیل داده شده و علاوه بر این برای بیماریهای بهداشتی و روانی بر اساس سیاستهای وزارت بهداشت، آموزشهای مورد نظر ارائه میشود.
ایروانیمنش افزود: در کنار این آموزشها به افراد هدایای بهداشتی به آنها داده شده تا در آنها انگیزه ایجاد کند.
مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه کمیته امداد امام خمینی(ره) به طرح غربالگری و بیماریابی برای گروههای سنی مختلف مددجویان این سازمان اشاره کرد و گفت: این طرح برای زنان در حال اجراست و پس از آنکه افراد مورد نظر شناسایی میشدند، برای آنها شناسنامه سلامت تشکیل میشده و در عین حال بیماریابی خواهند شد که این موضوع از هزینههای خانوادهها و جامعه میکاهد.
وی با بیان اینکه 23 هزار دانشآموز در طرح غربالگری و بیماریابی شرکت دارند، عنوان کرد: برای این افراد شناسنامه سلامت تشکیل داده شده و 7300 دانشآموز نیز در خوابگاهها از این خدمات بهرهمند هستند.
ایروانیمنش در ادامه این نشست خبری با اعلام اینکه به بیش از 100 هزار سرویس بهداشتی در مناطق محروم نیاز است، گفت: طی برنامه پنج ساله، برای مرمت این سرویسهای بهداشتی هزینه شده تا موضوع شرعی و بهداشتی این موضوع حل شود.
نظر شما